Actualiteit

Nieuwsoverzicht

De Groene Villa: een update

Afgelopen periode is er door MVRDV, Van Boven Architecten en Stein Ontwikkeling hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het project de groene villa. Dit project, waar wereldspeler Winy Maas samen met Gijs Rikken, een bijzonder gebouw heeft ontworpen, zal na de glazen boerderij in Schijndel een echte ‘landmark’ worden in Sint-Michielsgestel.

 

Het meest uitdagende aan het project is het groene ‘grid’ dat over het gebouw geconstrueerd gaat worden. Hiervoor hebben wij gesprekken met diverse aannemers gevoerd, aangezien dit geen alledaagse taak is. Op dit moment is de uitwerking in volle gang en hierbij worden o.a.. toeleveranciers betrokken. Te denken valt aan groenspecialisten, specialisten voor rondom watertoevoer en prefabricatie. Iedereen wordt uitgedaagd om de ambitie die er bij dit project is neergelegd, ook daadwerkelijk te gaan behalen.

 

Doelstelling is om straks het grootste gedeelte van dit bijzondere woongebouw te gaan verkopen aan enthousiaste nieuwe eigenaren. We verwachten rond september, oktober 2020 al een stuk verder te zijn met het uiteindelijke ontwerp en uitwerking van de bouwplannen, waarbij we uiteraard de gemeente en de buurt op de hoogte zullen brengen van de ontwikkelingen.