Actualiteit

Nieuwsoverzicht

Gezondheidsplein kijkt ook zeker naar behoefte in Oss

Het nieuwe centrum voor gezondheid aan de Cereslaan in Heesch wordt er eentje met betekenis voor de hele regio, inclusief de stad Oss.

 

Door: Maarten van den Hurk

 

Het gezondheidsplein aan de westrand van Heesch wordt veel meer dan een dak boven de hoofden van wat huisartsen, een apotheker en een fysiotherapeut. Door de grootte en de locatie leent het pand, nu nog van de Rabobank, zich prima voor zorgdiensten die als het ware tussen het ziekenhuis en huisartsenpraktijk in zitten.

 

Even bloed prikken voor onderzoek, een potje urine inleveren, een echo laten maken of een röntgenfoto. Inwoners van Heesch en Oss moeten er nu al snel voor naar het ziekenhuis in Uden of de polikliniek in Oss.Het pand wordt herontwikkeld tot een nieuw gezondheidscentrum voor Heesch. Hierbij zijn diverse huisartsenpraktijken betrokken. Corné Roovers, directeur Bedrijven van Rabobank Oss Bernheze: “al vele jaren wordt er in Heesch overleg gevoerd over een clustering van gezondheidszorg. Nu ons pand door de verdere virtualisering en automatisering van dienstverlening overbodig is geworden, zijn wij blij dat wij bij de gunning van dit pand de maatschappelijke aspecten daarvan in de beoordeling een rol hebben kunnen geven. Hiermee kunnen wij in samenwerking met de twee initiatiefnemers voor Heesch een passende invulling geven waardoor het pand ook in de toekomst een belangrijke plek voor iedere Heeschenaar zal blijven. Wij wensen de ontwikkelaars veel succes met de realisatie van de plannen.”

 

Het pand wat aan de ‘poort’ van Heesch is gelegen leent zich door de goede bereikbaarheid, parkeervoorzieningen en flexibele indeling, goed voor een multifunctioneel medischcentrum met een combinatie van huisartsen, apotheek, fysiotherapie en aanverwante zorgdiensten. Citaat Sjon Reijers, directeur Rehoma BV; ”afgelopen anderhalf jaar hebben we samen met o.a. de huisartsen gewerkt aan een ambitieus plan om het fraaie kantoor van de Rabobank aan de Cereslaan een nieuwe invulling te geven. Al langere tijd waren de zorgverleners in Heesch op zoek naar een gezamenlijke huisvesting. De mogelijkheden van het pand aan de Cereslaan bracht alle partijen samen. Komende tijd gaan we de voorbereidingen starten voor de verbouwing en vervolgen wij de gesprekken met de overige geïnteresseerde medische professionals.

 

Wij danken de Rabobank voor het vertrouwen, waardoor we komende tijd onze ambities kunnen uitvoeren. Een mooi plan voor alle betrokkenen, waar wij met veel plezier voor de lange termijn bij betrokken blijven als eigenaar”.