Actualiteit

Nieuwsoverzicht

De Nieuwe Eindhoven

Op de hoek van de Vestdijk en de Raiffeisenstraat ligt midden in de stad een tijdelijk en kleurloos parkeerterrein. Een lege plek in een dynamische stad. Als eigenaar van het terrein vinden wij dat deze plek veel meer verdient. We hebben de afgelopen periode goed onderzoek gedaan en constructief overleg gevoerd met o.a. de wethouders en stedenbouwkundige. Hieruit is voortgekomen dat op deze bijzondere locatie een plek van allure en een plek voor alle Eindhovenaren moet worden gemaakt. Komende periode gaan we dus de haalbaarheid van dit plan onderzoeken en mikken op uiteindelijke realisatie.

Bij de ambitie van de Gemeente Eindhoven, om van de Vestdijk een boulevard van internationale allure te maken, sluiten wij ons graag aan. Samen met het Eindhovens architectenbureau DiederenDirrix is een bijzondere woontoren ontworpen. Een toren die begint met 4 verdiepingen ‘niks’. Of, anders gezegd een overdekt plein, het grootste overdekte plein van Eindhoven. Met dit plan wordt er een nieuw gebied geïntroduceerd, waarbij ook de omgeving tot zijn recht komt. Boven dit stadsplein zijn naadloos meerdere woonlagen ontworpen met veel groene accenten. Deze appartementen zijn bedoeld voor Eindhovenaren die op een betaalbare wijze (weer) midden in de stad willen wonen. Geen short stay, maar permanent wonen. Mensen die houden van de stad en het stadsleven.

DE NIEUWE EINDHOVEN is de naam voor het plan. Een prachtige plek voor nieuwe centrumbewoners. Een modern gebouw met flinke buitenruimtes en in een groene omgeving. Wonen in het centrum is precies wat onze binnenstad nodig heeft!

Bekijk hier de eerste impressies en laat via info@denieuweeindhoven.nl weten wat jij van DE NIEUWE EINDHOVEN vindt. Wil je graag meedenken over de weg naar daadwerkelijke realisatie of heb je een opmerking? Laat het ons weten.