Actualiteit

Nieuwsoverzicht

Bike My Day 2022

Afgelopen zaterdag 18 juni 2022 heeft de 4e editie van Bike my Day plaatsgevonden, een wielertoertocht waarbij deelnemers zich als team inschrijven om in estafettevorm zoveel mogelijk rondes van 11 kilometer af te leggen binnen 11 uur. Het doel: geld ophalen voor Stichting Matchis. Deze stichting zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Een sportieve strijd tussen de teams, maar een gezamenlijke strijd tegen kanker.

 

Team Zadelpijn met Stein heeft met 6 fietsers deelgenomen tijdens deze warme, door Lions Bernheze goed georganiseerde dag. Vanwege de hitte was de dag wat ingekort, maar desalniettemin zijn er vele kilometers gefietst voor stichting Matchis.  Aan het einde van de dag is de cheque overhandigd aan de stichting met het prachtige bedrag van € 51.200.

 

Naast bovenstaande heeft team Zadelpijn met Stein ook een sportief succes geboekt; teamlid Joost v/d Wijgert heeft de meeste kilometers afgelegd gedurende de dag onder alle mannelijke deelnemers (265 kilometer met een gemiddelde snelheid van ruim 34 km/u). Een knappe prestatie, zeker gezien de weersomstandigheden.

 

Namens het hele team van Stein veel dank aan alle donateurs en de vele support op de dag zelf.